(",)

Släppa allt, ta steget ut, ut i livet för att göra det jag vill.

Vänner

Ibland blir man glatt överraskad, det är alltid lika kul. Men det finns tillfällen då man helt enkelt bara vill sjunka under jorden eller ställa sig och skrika rakt ut.
Vid alla konstiga tillfällen, glada som sura, så är jag glad att jag har mina vänner. Tack för att ni finns i mitt liv och förgyller min vardag.
Snart tar jag studenten och några av mina vänner gör det också, det känns väldigt bra och skönt framförallt. Men samtidigt har jag denna oro i min mage, kommer vi tappa kontakten?! Men jag är helt säker på att svaret är NEJ! Visst att vi kommer jobba olika tider och att vi ibland har mycket att göra, men det händer att vi har det även nu och nu träffas vi ju : )
Jag är helt säker på att vi kommer hålla kontakten, vill man så går det.

Tack mina vänner för att ni finns!

22/4

Nu är jag hemma i Kalmar, har varit hemma i Söderåkra hela helgen. Har varit underbart skönt och avkopplande. I fredags när jag kom så var vi ute i princip hela eftermiddagen, på kvällen så lekte vi massa och jag var helt slut när det var dags för Samuel att sova.
Mamma och jag satt sen på kvällen och hade mys, helt fantastiskt var det. Var längesen de bara var hon och jag. Samuel väckte mig tidigt på morgonen, så vi gick ner och kollade på tv och sen åt vi god frukost och gick ut. Vid tolv tiden så åkte mamma, jag och Samuel hem till Erik, mamma ville kolla på ormarna så vi gjord det. Sen åkte vi till Applerum för att kolla de små kaninerna, sååå söta!
Samuel var visserligen mest förtjust över hönsen : )

När vi kom hem igen så var vi ute till halv fem, en heldag ute med andra ord. Annat än vad jag är van vid. Men riktigt skönt!
Mamma och Peter gick tjugo i sex, så då var det bara jag, Samuel och John hemma. Vi busade och så till Samuel skulle sova vid sju. Allt gick jätte bra. Tio över sju sov han som en stock, mitt lilla hjärtegull.
Runt halv åtta så kom Erik och vi började äta, tacos. MUMS!
Vid nio tiden kom Karin och Evelina en stund men de åkte efter typ en kvart. Vi kollade på Sing a Long och umgicks och Erik åkte hem strax innan John och jag gick upp och la oss.
Jag var skit trött och somnade väldigt fort.
Vaknade till vid tolv då mamma var inne och stängde av dosan till Samuel. Sen sov jag gott till Samuel kom in vid åtta och sa till mig att gå upp.
Lekte med Samuel på morgonen och sen tog jag bussen till Kalmar. Nu har jag precis ätit och snart ska jag gå till jobbet, 14.30-22.00 idag. Kommer vara helt slut imorgon, men ja. Ska i vilket fall som helst inte göra Naturprovet imorgon, för jag har inte hunnit öva någonting, visserligen mitt egna fel men jag har bestämt mig för att göra det en annan gång.

Har även varit inne och kollat på lite utbildningar som är tänkbara att gå nu när man har jobb, hittade en i Växjö som jag bara SKA gå!
Det är en Kvalificerad yrkestutbildning (KY) Psykiatri på distans. Den startar den 3:e september och är på ett år.


Beskrivning
Skolform:Kvalificerad yrkesutbildningUppdaterad:2007-03-09
Start:HTKurskod: 
Omfattning:80 KY p

KY psykiatri 80p Distansutbildning

Psykiatri/stöd till psykiskt funktionshindrade som nätbaserad utbildning med studieort i Linköping

KVALIFICERAT arbete behöver kvalificerade människor!

Du som tycker det är stimulerande att arbeta med människor! Du som
vill utvecklas i ditt arbete eller är i början av ditt yrkesliv har möjlighet
att studera inom KY Psykiatri/Stöd till psykiskt funktionshindrade ? en
ny framtida utbildning i Östergötlands län.

Inom flertalet arbetsområden har det skett en oerhört snabb utveckling. Samma snabba förändringstakt sker också inom psykiatri/ stöd till psykiskt funktionshindrade. Utvecklingen ställer högre krav på oss som arbetar inom detta område.

För att klara framtidens psykiatri krävs mer kvalificerat yrkeskunnande.
Kvalificerad yrkesutbildning inom psykiatri/ stöd till psykiskt funktionshindrade med olika fördjupningsområden har utvecklats för att möta de växande kompetenskraven. Detta är både en framtida skötar utbildning och en möjlighet till fördjupning i yrket.

Utbildningen KY psykiatri/stöd till psykiskt funktionshindrade ger dig möjligheter att prova på att arbeta inom olika arbetsområden så att du kan knyta kontakter och utveckla ett framgångsrikt yrkesliv. Utbildningen ger dig även möjlighet att
söka arbete direkt efter examen där du kan påverka tjänstgöringsgrad och, via personlig lönesättning, själv påverka din lön.

Utbildningen är organiserad i två basblock om 33 poäng. Emellan dessa basblock finns en LIAperiod (lärande i arbete). Därefter läser man tre specialområden, -vuxenpsykiatri/psykiskt funktionshindrades livsvillkor, -barn och ungdomspsykiatri samt -rättspsykiatri. LIA förläggs också inom dessa områden.

Under de sista 5 poängen gör man ett examensarbete inom psykiatri/stöd till psykiskt funktionshindrade.

Du kommer att ha utvecklat din personliga och sociala kompetens samt förmåga till empati för att kunna möta människor i olika situationer. Du kan utföra praktiskt omsorgs- och omvårdnadsarbete inom psykiatrin men också medverka i förbättrings- och kvalitetsarbete i framtiden. Utbildningen ger dig möjlighet att kunna föra ett professionellt samtal med patienter/vård- omsorgstagare och närstående samt dokumentera enligt gällande styrinstrument.

Du får dessutom kompetens att kunna informera, undervisa och handleda patienter/vård- omsorgstagare, närstående och övriga medarbetare, dessutom
kan du fungera som ledare i arbetslag.

Nätbaserad distansutbildning på helfart. Studierna förutsätter att
du själv har tillgång till dator. Två till tre utbildningstillfällen
per termin kan förläggas till utbildningsorten Växjö. Resorna finansierar den studerande själv.
LIA (lärande i arbete) platser kommer att finnas i hela Östergötland.

Exempel på yrken:
Skötare inom psykiatrisk vård
Undersköterska
Behörighet
Grundläggande behörighet.

Ansökan ska även innehålla ett personligt brev samt kompletteras med intervju av de sökande.

Kontrollera alltid behörighetskraven i aktuellt anmälningsmaterial!
Ansökan
Ansökan: Senast 15 maj.
Kursstart: 3 september 2007

Ansökan ska även innehålla ett personligt brev samt kompletteras med intervju av de sökande.
Ekonomi
Studiehjälp/studiemedel
För mer information: Centrala studiestödsnämnden (CSN)
Anordnare
Kunskapsutveckling Syd
Postadress: Box 1223, 351 12 Växjö
Besöksadress: JF Liedholms väg 17


Telefon: 0470-58 66 96
Telefax: 0470-58 66 45

E-post: [email protected]
Till anordnarens hemsida

I samarbete med Landstinget i Östergötland och Linköpings kommun anordnar vi nu en distansutbildning med studieort i Linköping.
Kommuner
Linköping
Växjö


18/4


Igår var resursdag, riktigt skönt. Var på stan i värmen med min Babe, hon köpte massa kläder : )
Efter det tog vi en lugn hemmakväll med god mat och massvis med mys. Underbart!

Idag ringde alarmet 05.30, var riktigt pigg så gick upp nästan med en gång. Fixade mig iordning och var på jobbet 06.47, två minuter för sent. Gick suveränt att jobba och satte upp mig på lite fler jobbtider framöver. Var i skolan strax innan elva, då gjorde Bella och jag vårat arbete. Jag förstod inte riktigt vad vi skulle göra i början, men sen lossnade det och rullade på.
Efter skolan följde jag med Bella på anställningsintervju, eller ja, jag visade henne vart det låg. Jag tog bussen ner till stan för att kolla in en klänning som jag sett i ett skyltfönster. Det hela slutade med att jag testade klänningen och ett par skor, blev helt kär i båda. Klänningen satt perfekt och var tvådelad, vilket är positivt då man kan använda överdelen för sig och underdelen för sig. Skorna fick man färga två gånger, vilket jag tycker är jätte bra. Men jag har inte bestämt mig ännu, beror på om och vad jag hittar i Göteborg, så när jag kommit hem därifrån så bestämmer jag mig. Men känns skönt att ha den om jag inte hittar någon bättre. Fast jag vill verkligen ha den, blir dock lite dyrt.
Ida hade ringt när jag varit i butiken, stackarn hade fått vänta på mig. Men vi fick en sväng på stan och bara snackade, riktigt skönt och härligt. Får ta tag i grillning och det snart! Sen lite utgång och så :p
När jag kom hem så la jag mig för att vila och nu har jag precis ätit lite mat, vilket verkligen behövdes.

Nu har jobbet i Torsås precis ringt och bekräftat fyra dagars jobb, härligt.

Det känns när jag varit en hel dag utan er, Malin och Anna. Men imorgon ses vi mer.
Håller tummarna för dig då Malin!

Precis

Tänk på vad du säger, så du inte säger vad du tänker.

Ajajaj

Förbannades jävla skoskav!



16/4


Första dagen i skolan efter påsklovet, känns helt okej. Efter första timmen så åkte jag, Malin och Anna ner till stan. Vi kollade kläder och Malin hittade en klänning. Vi gick sen bort till Thai Silk för att äta lite mat, fasen så otroligt gott. Efter vi ätit så åkte vi tillbaka till skolan för att ha två lektioner och sen var det hemfärd. En enkel dag med  många skratt med mina underbara vänner.
Väl hemma så lagade Bella och jag mat, potatismos och köttbullar, inte värsta middag men jag hade ingen ork. Efter maten gick jag och la mig för att vila, somnade och sov i typ 1,5 timme, rikgit skönt var det. Nu har jag skrivit lite på svenska nationella, vilket känns skönt.
Imorgon är vi lediga så det lär bli mer plugg då, om det hinns med. Bella och jag ska till stan och sen ska jag träna med Malin. På kvällen har jag inget planerat, men funderar på att ta en lång promenad. Skulle förmodligen inte bli så varmt väder imorgon så då kan det vara extra skönt med en lång promenad.

Skönt att vi bara går fyra dagar i skolan denna veckan, lite mjukstart sådär efter lovet. Perfekt! Sen nästa vecka är det helvecka, om man bortser från lite kortare dagar då jag ska jobba och sen blir det fira min födelsedag med familjen. Och veckan efter det går vi bara två dagar, fy tusan så skönt. Längtar!!

Ringde hyresvärden idag, de har inte bestämt något ännu. Så jag tänker inte anta någonting heller. Det lät ändå ganska bra och de skulle höra av sig när det visste mer. Men jag var välkommen att ringa och höra om jag var nyfiken. Och det är jag ju! : )
Vill ju veta om jag får den eller inte. Hade verkligen varit perfekt. Får jag den så funderar jag starkt på att ha inflyttningsfest och födelsedagsfest samtidigt, härligt.

Har deklarerat nu, så innan midsommar rullar pengarna in på kontot. Underbart.

Nehe, vill bara tacka mina underbara vänner för en bra dag.

Kärlek - Lina <3 Bella

* * * *

Onsdag - Malin och jag åt på 4kök, riktigt gott med fisk. Vi tog en runda till Coop och fikade sen vidare hem till Anna´s lägenhet. Där började vi göra oss iordning och strax innan sju så kom Anna. Vi korkade upp och förfesten kunde börja. Det var riktigt skoj och vi underhöll oss själva. Strax efter tio får vi reda på att Palace är stängt, vi blir lite irriterade eftersom Palace var vårt mål för kvällen. Men vi ringde dit och fick svar på tal, eller nått!
Runt halv tolv började vi gå mot stan, Anna glömde sitt hjärta så medans hon sprang upp i lägenheten så väntade jag och Malin på henne vid parkeringen. Rätt var det är så ser vi en människa springa och vem är inte de, jo Anna! : ) Hon såg ut som hon blev jagad av femtio pundare typ. haha.
Med lite krångel från Anna´s sida så kom vi in på Ernesto.
>> Anna, jag tror inte du ska testa att gå in fler gånger på Ernesto med Ica-kortet.
Kvällen på Ernesto kan man sammanfatta med * * * * stjärnor av fem möjliga.
Mycket skratt. Litet rökrum. God dricka. Härliga människor. Dålig musik. Bra sällskap.
Kvällen avslutades hemma hos Anna, med Malin.

Tack tjejer för en underbar kväll!

(bilder finns på bilddagboken)

Torsdag - Vaknar tio i tio, varmt! Efter en stund får jag ett sms av Anna, "Hej! Jag har spytt hela natten. Pigga idag eller? Vad sägs om att jag kommer bort och vi tar en KG?"
Hon var verkligen på hugget, så en halvtimme senare så står hon där i hallen. Med tanke på att varken jag eller Malin hade klätt på oss så fick hon komma in en stund. Väl nere på KG så kom vi precis innan alla hade lunch, perfekt.
Vi satte oss ute och åt, riktigt fint var det. Åkte med Anna hem på pakethållaren :p
Dagen och kvällen spenderade jag med Bella.
Underbart!

(bilder finns på bilddagboken)

Fredag - Malin och jag möttes på stan. Vi gick en runda och kollade affärer och åkte sen för att handla på Maxi. Väl hemma i Smedby ringde vi Vandrarhemmet och kollade så allt är fixat.
Vi grillade på kvällen, vilket var riktigt jävla gott. Gjorde ansiktsmask, haha. Spelade spel och kollade på tv och film på kvällen. En heldag med Malin är bland de bästa.

Lördag - Varmt var de när vi vaknade, åt massa frukost och gjorde oss iordning.
Blev sen skjutsad in till Berga, tack!
Väl hemma duschade jag och gjorde mig iordning. Kollade på film och käkade. Lämnade in de filmerna vi hyrt och gick till bussen. I stan fick jag vänta en halvtimme, men de var skönt i de varma vädret.
Kom till Torsås vid halv sex, kollade tv och lite så. Sen lagade vi mat, chiliconcarne, oerhört gott!
Vid nio tiden kom Mia, Tommy och Nisse. De kollade på lägenheten sen kollade vi på Sing a long och hade de allmänt roligt.
Riktigt skoj, var skit längesen.
Pratade om utgång till nästa helg, i Karlskrona, äntligen!
De åkte hem vid elva ungefär.
Tack för en härlig dag och kväll allihop.

Söndag - Jobba idag, men bara ett par timmar 9-15 på Kortis. Sen får vi se hur jag gör, antingen tar jag buss hem till Kalmar, ber någon hämta mig, åker hem till mamma och sover där, eller så sover jag kvar hos Erik en natt. Får se.


Tack allihop för ett bra lov!


Ida

>> Ida, självklart sparar jag mitt födelsedagsfirande tills jag kommer hem, så ni här hemma på östkusten får vara med och göra kvällen minnesvärd! : )

Nu ja...

Ja, i lördags åkte vi till Bella´s mormor strax efter ett. När vi kom dit så började vi måla ägg och hade det väldigt trevligt. Maten var väldans god och det var en helt underbar kväll. Vi åkte därifrån strax efter sju, så det var en helkväll med Palm : )

Söndagen började med städning och så, vi hade och göra precis hela tiden. Tårtorna blev klara och allt var iordning när de första gästerna kom.
Min familj var först : )
De som var här var, min mamma, Karin, John, Jim, Samuel, Bella´s mormor och morfar, Marie, Magnus, Ebba, Saga, Johannes, Tove och Linus och Bella´s pappa och Ingela.
En hel hög, riktigt roligt var det.
Jag åkte med hela familjen hem till Söderåkra, lekte med min kära bror och hade det väldigt lugnt och skönt. Sov där till måndagen, då var jag barnvakt. Sen på eftermidaggen kollade vi när John spelade match i Bergkvara, Bella kom dit och kollade med oss och sen åkte vi hem till mamma. Bella käkade och jag lekte med Samuel, sen åkte vi hem.

Igår hade vi planerat att vi skulle shoppa, men det var för tråkigt väder för det så vi höll oss hemma istället. Kollade på tv och hade det mysigt innan jag skulle jobba. Började jobba vid 14.30-22.00, riktigt skönt att komma hem sen.
Idag har jag inte gjort så mycket, ska strax möta Malin, sen ska vi käka och umgås. Senare ikväll kommer Anna då vi ska gå ut : )
Imorgon blir en lugn dag, kanske kan ta shopping då?
Har inget planerat imorgon, så vill någon ses så hör av er.
fredag är jag Malin´s, tänkte vi skulle kolla film och bara umgås?! Kommer bli skoj.
lördag ska jag möta mitt ex Sambo : ) då ska vi vara elaka :P Sen åker jag hem till Erik på kvällen för att sedan sova hos honom. För på söndag jobbar jag, 9-15 i Torsås.



6600:- får jag tillbaka på skatten, tack tack TACK!
Får det perfekt innan midsommar, när pengarna behövs som mest : )



Trist att vi inte hann ses i söndags Theresa.

Anonym

Inte lätt o veta vem det är när man är anonym :P

"Göteborg låter kul! När var hur? Nyfiken ;) Längtar tills vi kan klämma in en umgängesstund! (För mycket att göra hela tiden.. Jobbigt! men inte kan man ha så mycket att göra så man inte hinner ses.. suck!)Saknar dig!"

Men svarar såhär, vi åker tåg den 30 april 05.43 och är framme i Göteborg 09.37. Då tänkte vi ta oss en runda på stan. Sen checkar vi in på vandrahemmet. Efter det blir det lite skön avslappning med god dricka och mycket skratt. Den 1 Maj spenderar vi på Liseberg. Den 2 Maj leker vi livet i Göteborg och åker vi hem 17.50 och är i Kalmar 22.01.

Nu har det varit mycket jobb och skola för min del, så det får helt enkelt bli min ursäkt.


Hänt mycket sen sist . . .

men orkar inte skriva allt.

Har varit en del att göra i skolan, inlämningar, redovisningar och så, men allt har gått riktigt bra.
Färgade håret på Malin förra torsdagen, hon färgade mitt, båda blev nöjda : ) Var ute en liten sväng förra fredagen men det hela blev som det blev.
Jobbade hela förra helgen i torsås och tillbringade min lediga tid med Erik i Applerum, vilket var väldigt kul. På söndagen var jag på bio med Malin och Erik, lite halv dryg film men bra sällskap.

Denna veckan har jag bara jobbat en natt, tränat lite och ringt på en lägenhet. I onsdags var jag även och kollade på lägenheten, riktigt fin var den.
Igår var jag och Malin på stan, köpte present till Bella och träffade på både Ida och Sanna, roligt att se er.

Nu är jag i torsås och har varit här sen igår, hälsade på mamma på jobbet igår och visade min fina studentmössa. Äntligen har den kommit!
Hon tyckte den var fin och blev glad att jag kom.
Umgicks lite med Karin med vilket var trevligt.

Nu ska jag strax klä på mig och sen åka till Kalmar, ska jobba från 11-15 och ikväll blir det lugnt. Mys med Bella.
Imorgon blir det körigt, ska handla, fixa och dona inför söndag och sen vara hos Bella´s mormor vid två. Där är vi hela kvällen och sen blir det bara hem och sova.
Söndagen är det kalas för Bella, så jag ska fixa tårta och grejer. Folket kommer vid fyra och när alla har åkt hem kommer jag ligga dö som en sill.

Sen börjar mitt lov!

Måndagen är det inget inplanerat, tisdagen ska jag jobba kvällen och onsdagen tillbringar jag med Sanna tror jag. Trsdagen ska jag jobba och sen är jag ledig hela helgen. Ska hinna plugga och träffa Theresa, Malin och Ida med. Hur nu det ska gå ; )

Ja, orkar inte skriva så mycket mer.

Föresten, Malin och jag har nu bokat både resa och boende i Gbg. Så nu finns ingen återvändo : )
Men någon respons från de andra två får vi inte . . .
Men men, vi har fixat det nu iallafall. Och vi kommer att åka.

Jag tycker om dig Bella.